HTML5 sessie bij 4DotNet in Utrecht

Thursday 15 December 2011

Op donderdag 5 januari 2012 beginnen we het nieuwe jaar met een herhaling van de sessie van Maurice de Beijer over HTML5. Deze avond wordt gehost door 4dotnet en zal plaats vinden in Utrecht.

Er wordt al tijden veel over de nieuwe HTML5 standaard gesproken. Maar wanneer kan je als ontwikkelaar nu eigenlijk met HTML5 aan de slag? En als je het kan gaan gebruiken wat heeft het eigenlijk allemaal te bieden? Hoe zit het met al die oudere browsers die mensen misschien nog gebruiken? En dan hebben we natuurlijk nog de vraag wat ik moet doen als ik tussen Silverlight en HTML5 moet kiezen voor een nieuwe applicatie?

In deze sessie geeft Maurice de Beijer antwoord op deze vragen. Hij laat onder meer diverse nieuwe HTML5 onderdelen zien als local storage, web sockets, achtergrondtaken en nieuwe elementen zoals de video tag en het canvas. Daarnaast zal hij laten zien hoe je kan omgaan met browsers die de verschillende nieuwe HTML5 onderdelen nog niet ondersteunen.

HTML5 is niet alleen belangrijk als web-taal, maar ook in de nieuwste versie van Windows zal het maken van applicaties op de Windows Runtime met HTML5 een belangrijke optie worden. Dus als je webontwikkelaar bent, als je XAML ontwikkelaar bent en je wilt de ‘concurrentie’ in de gaten houden, of je wilt gewoon op de hoogte blijven van de laatste technieken: hier moet je bij zijn!

 

Je kan je hier inschrijven.